Inloggning för arbetsgruppen
(ej nödvändigt för sökning)
 
Sveriges nationella centrum för terminologi och fackspråk

Välkommen till Svenska biotermgruppen PDF Skriv ut Skicka sidan

Välkommen till Svenska biotermgruppens webbplats! Svenska biotermgruppen är en ideell förening med syfte att samordna och nyskapa termer inom livsvetenskaperna, främst de molekylära. Här kan du få veta hur begrepp definieras och vilka termer du bör använda på svenska. Definitionerna utarbetas genom samråd mellan gruppens deltagare, som är experter inom olika biologiområden.

Vi hoppas att du ska hitta de termer, definitioner och motsvarigheter du söker. Om du upptäcker konstigheter på webbplatsen vill vi gärna veta det – meddela oss!

Skriv in (en del av) det uttryck du vill söka på i sökrutan nedan och klicka på "SÖK". Då flyttas du direkt till vår söksida. Träffarna är uppdelade i två kategorier:
  • termposter (som förutom termer innehåller terminologiska definitioner och kommentarer om begreppet i fråga) och
  • frågor och svar, dvs. svar som lämnats på frågor som ställts till Biotermgruppen. Dessa svar kan innehålla information om flera begrepp och innehåller vanligtvis inte lika stringent formulerade definitioner som termposterna.
Hittar du ändå inte det du söker, ta gärna kontakt med oss. Glöm inte att skicka med ett sammanhang där det framgår hur termen används; det gör det lättare för oss att svara. Hör också av dig direkt om det uppstår något fel vid sökningen, så att den t.ex. bara ger tomma poster!
Att visa våra partner i regionen i erektilnoy dysfunktion hälsa, kan du besöka deras hemsida.

Sökord: 


Svenska biotermgruppen stöds av

SOFI_logotyp

Svenska_akademien_logotyp